PRODUKTER
KONTAKT OSS
OBOS Partnerlogo
SØBO Sørlandet boligbyggelag LOGO

Produksjon

I produksjonen av våre produkter, bruker vi materialer av høy kvalitet. Materialene er nøye utvalgt og utprøvd av hensyn til levetid, miljøpåvirkning, vedlikehold og ikke minst sikkerhet.

Norsk produksjon

Produksjon av våre produkter skjer på Ulefoss i Telemark. Vi er stolte av å fortsatt holde produksjon i Norge, og kan med det tilby kortreiste produkter med svært kort leveringstid. Med produksjon og administrasjon samlet på ett sted, gir det oss også en unik evne til kommunikasjon og samarbeid mellom de ulike avdelingene.

Materialer

Aluminium

Vi benytter aluminium fra norske Hydro i alle våre stolper, overliggere, stige-trinn og rekkverk. Hydro leverer resirkulert aluminium med merkenavnet CIRCAL, som sammenlignet med nytt aluminium gir 95 % reduksjon i energiforbruket under produksjon. Resirkulering er en av de gode egenskapene til metallet som ikke svekkes ved gjenvinning. Materialet er også korrosjonsbestandig, har lav vekt og er vedlikeholdsfritt.

Visste du at?

Omtrent 75 % av alt aluminium som noensinne er produsert, er fremdeles i bruk.
gul aluminium resirkulering

Kapp går til resirkulering

Det nordiske miljømerket Svanemerket stiller strenge miljøkrav til produkter for at forbrukeren skal kunne ta gode, informerte valg. Hydro CIRCAL innfrir kravene til lekeapparater og parkutstyr og gjør det enkelt å velge resirkulert aluminium. For Søve, miljøet og klimaet er det viktig at materialene har kort vei å reise. CIRCAL leveres fra Hydros ekstruderingsanlegg på Magnor i Norge.

Våre aluminiumsprofiler har spor for innsetting av brikker for rask og enkel montering. Profilene har videre riller på overflatene for å unngå store varme eller kalde flater for små barnehender. Rillene bidrar også til at evenutelle riper som måtte oppstå ved bruk, blir mindre synlige.

Du kan også lese denne saken publisert av Hydro: SØVE ER AVHENGIG AV HYDRO CIRCAL RESIRKULERT ALUMINIUM

Tau

Standard tau brukt til klatrenett og lekeplassformål er ofte av nylon med en stålkjerne av galvanisert stål.  Søve har valgt å gå for en kvalitet som består av nylontau med syrefast stålkjerne for å oppfylle Svanemerkets krav. Dette tauet blir er brukt i alle våre egenproduserte klatrenett, opptrekks tau, diverse huskesete- oppheng, balansetau o,s,v. Tauet tåler stor belastning og har god holdbarhet. 

HPL

HPL – High Pressure Laminate, eller høytrykkslaminat, er et materiale vi bruker i vegger, tak, gulv og lignende. Materialet består av 70 % papir og 30 % kjemisk fremstilt harpiks som er presset sammen under svært høyt trykk.

Papirmassen som brukes i våre HPL-plater kommer fra FSC-godkjent skog. HPL har lang levetid, er vedlikeholdsfrie og kan resirkuleres. Overflaten trenger ikke males og er UV-bestandig slik at farge ikke falmer. Materialet trekker ikke vann og fukt og blir ikke varm som betong eller metall.

Rønholt barnehage lekestativ

Stål

Stål brukes i produktene som trenger en høyere styrke og større belastning enn aluminium. Stål er også bedre egnet til valsing og forming av forskjellige profiler. Eksemlpelvis som overliggere i det buede huskestativet, bøyler til svingstenger, innfesting av monkeyseats med mer.

Alt stål varmgalvaniseres og pulverlakkeres slik at det ikke skal korrodere samt at det ikke skal være bart metall etter forskriften om sikkerhet ved lekeplassutstyr. For Svanemerkingen settes det strenge krav til disse prosessene. Søve bruker regionale aktører til å forme, behandle og lakkere stålet. Stålelementene er vedlikeholdsfrie, har lang levetid og kan resirkuleres.

HDPE

HDPE eller high-density polyethylene er et plastprodukt som blir hovedsakelig brukt i vår Saturn produktserie. Tak, vegger og sidene på sklia er i HDPE. Materialet brukes også på kjøretøy og vipper. Materialet er resirkulerbart og har lang levetid.

Lekeplass i Fredrikstad

Skruer og bolter

Hovedtyngden av bolter til innfesting er av Bumax kvalitet, det vi si en forsterket, syrefast bolt/skrue. Denne er spesiallaget for Søve. Disse boltene kan skrues direkte gjennom aluminiumsprofilene for å oppnå låsing uten bruk av mutter.  Øvrige bolter er behandlet slik at de ikke ruster. Dette kan være varmgalvanisert, el-zink eller gullkromatisert.