PRODUKTER
KONTAKT OSS
OBOS Partnerlogo

Hva er hybridgress?

Hybridgress er en netting eller armering med innknyttet kunstgress som legges på eksisterende gress eller på rehabilitert eller nylagt jord. Hybridgress er utviklet for å kunne utnytte, men også beskytte det naturlige gresset. På denne måten vil det naturlige gresset fortsette å gro og du vil derfor få et fyldigere og grønnere resultat.

hybridgress

Hvorfor hybridgress?

Dersom du har områder med stor belastning, vil du med hybridgress beskytte og forsterke gressmatten. Det medfører mindre vedlikeholdsbehov og et jevnere resultat. Om du ønsker en grønnere plen året rundt, så er dette sterkt å anbefale. Du får også et mer naturlig resultat sammenlignet med et rent kunstgressdekke. I områder områder med skrått og ulendt terreng er det ofte utfordringer med avrenning, gjørme eller vanskelige klippeforhold. Typisk kan det være ved siden av en sklie i barnehagen eller i en akebakke. Her vil produktet passe utmerket.

SE PRODUKTENE

Green hybrid 43 hybridgress
Green hybrid 43 hybridgress

Hvordan legge produktet?

Som med alt annet er ett godt grunnarbeidet en forutsetning for et godt sluttprodukt. Vi anbefaler at du legger hybridgresset om våren slik at gresset i vekstsesongen tilpasser seg nettingen. Du kan også fylle på med en kombinasjon av sand og jord, samt så nytt gress dersom du for eksempel har jevnet ut plenen. Gjødsle, kalke og vanne som normalt. Bruk 10cm lange jordanker for å holde nettingen på plass til gresset har vokst skikkelig sammen med kunstgresset. Disse er biologisk nedbrytbare og vil med tiden bli borte. 100 % fri for plast og mikroplast. Slå gresset så kort som mulig før installasjon. Her er en video av en enkel installasjon.

Kontakt oss for et tilbud på hybridgress til ditt prosjekt

Hybridgress før og etter

Kombiner med støtmatte rundt lekeapparater

Rundt lekeapparatene i barnehagen eller på lekeplassen vil det ofte være nødvendig med et godkjent støtdempende materiale. Under gressmatten kan det legges ett eller to lag med fallmatter/støtmatter. To lag med denne og Grenn Hybrid 22 gress gir godkjent underlag for en fallhøyde på 270 cm noe som holder for mange lekestativ og klatreapparater. Med ett lag 30 mm støtmatte og Green Hybrid 22, er fallhøyden maksimalt 160 cm. Fall protection pad er testet iht EN1177:2018 og godkjent iht EN1176:2017 sammen med Green Hybrid 32 og 22.

Vår leverandør – Nordic Lawn

Nordic lawn er en Dansk leverandør som har levert produkter til det europeiske markedet siden 2016. Produktet Green Hybrid selges globalt, og er sånn sett et kjent og solid produkt.