Thorium – en favoritt på norske lekeplasser

Thorium har tatt Norge med storm, og ikke uten grunn! Serien inneholder et av våre største klatreapparater, smekkfullt av funksjoner. Apparatene er designet for å følge barnas motoriske utvikling, det vil si at det byr på utfordringer, -og mestringsfølelsen, for både store og små.

Sjekk ut hele Thorium-serien her.

Fleksible og utfordrende klatreapparater

Thorium er en serie klatreapparater som er modulbasert. Dette gjør det enkelt for oss å spesialtilpasse dem slik at de passer inn i ditt uteområde. Med funksjoner som utfordrer styrke, balanse, motorikk og kondisjon, er dette en sikker vinner på lekeplassen. Her kan man klatre, henge, løpe, krype, balansere, krabbe og skli. Mulighetene er utallige, og man blir aldri lei av å utforske klatreapparatet. Som alle våre lekeapparater, er også Thorium-serien designet og produsert hos oss på Ulefoss i Telemark.

Bestselger

Det er mange grunner for at Thorium har blitt en ny bestselger. Fokus på lek og aktivitet de siste årene har gjort at denne seksjonen passer godt inn i miljøer hvor det er mange barn, som for eksempel i skolegården, borettslag eller i en park. Det er plass til mange barn samtidig og den er tilpasset ulike aldersgrupper. Tilbakemeldinger fra spesielt lærere er at de opplever mindre krangling i skolegården og at barn bruker den både til lek og trening.

Hvorfor velge Thorium?

  • Utallige aktiviteter
  • Utallige funksjoner
  • Modulbasert og fleksibel
  • Passer en bred målgruppe
  • Universell utforming
  • Høy kvalitet og lang holdbarhet

De ulike modellene

Vi har seks ulike standardmodeller og noen huskestativer.

Thorium Vulcan, Energy, Monazitt og Lantan er komplette hinderløyper, lekeplass og møteplasser – fulle av spennende aktiviteter og moro. De kommer i ulike størrelser og har noen ulike elementer og funksjoner. Apparatene inneholder blant annet et fem meter høyt tårn og mange klatremuligheter. Det transparente designet gjør at dette gir full oversikt over hvor barna er i apparatet.

Thorium Proton og Nøytron er to mindre varianter, men som likevel gir mye fart og spenning.

Se alle apparatene i serien her.

Historien bak navnet

Navnet på denne serien med klatreapparater er oppkalt etter selveste lynguden, Tor med hammeren. Det passer seg derfor at et så stort og spennende lekeapparat, og med et tårn på hele 6 meter, bærer nettop navnet Thorium.

Det er store forekomster av grunnstoffet thorium her på Ulefoss. For over 580 millioner år siden var Fenvulkanen på slutten av sin storhetstid, og takket være denne gamle vulkanen har Norge verdens tredje største forekomst av thorium. Midt i dette vulkanske landskapet ligger Søve, Norges eldste produsent av lekeapparater.

Sist, men ikke minst, thorium er Norges nasjonalgrunnstoff i 2019 (!) Dette kan du lese mer om på forskning.no sine sider.