PRODUKTER
KONTAKT OSS
OBOS Partnerlogo
SØBO Sørlandet boligbyggelag LOGO

Thorium klatreapparater – favoritten på skolen

Klatreapparater som er fleksible og utfordrende

Thorium er en serie klatreapparater som er modulbasert. Dette gjør de mulig å tilpasse ditt uteområde. Med funksjoner som utfordrer styrke, balanse, motorikk og kondisjon, er dette en sikker vinner på lekeplassen eller i skolegården. Her kan barna klatre, henge, løpe, krype, balansere, krabbe og skli. Mulighetene er utallige, og de blir aldri lei av å utforske klatreapparatet. Som alle våre lekeapparater, er også Thorium-serien designet og produsert hos oss på Ulefoss i Telemark.

Thorium Lantan 2 klatreapparat
Thorium Lantan 2 klatreapparat

Bestselger

Det er mange grunner for at Thorium har blitt en bestselger. Fokus på lek og aktivitet de siste årene har gjort at lekeapparatene passer godt inn i miljøer hvor det er mange barn, som for eksempel i skolegården, borettslag eller i en park. Det er plass til mange barn samtidig og den er tilpasset ulike aldersgrupper. Tilbakemeldinger fra spesielt lærere er at de opplever mindre krangling i skolegården og at barn bruker den både til lek og trening.

Hvorfor velge Thorium klatreapparat til lekeplassen eller skolegården?

  • Utallige aktiviteter og funksjoner
  • Modulbasert og fleksibel
  • Passer en bred aldersgruppe
  • Universell utforming
  • Høy kvalitet og lang holdbarhet
  • Svanemerket
  • Mange fargemuligheter (leveries i de fleste RAL farger)

De ulike modellene

Thorium-serien består nå av 13 ulike klatreapparater som har ulike funksjoner. De er fulle av spennende aktiviteter og moro,  samt kommer i ulike størrelser og har ulike elementer og funksjoner. Apparatene inneholder blant annet et høyt tårn. Monazitt har en sklie fra toppen. Thorium Proton og Nøytron er to mindre varianter, men som likevel gir mye fart og spenning.

Det transparente designet gjør at dette gir full oversikt over hvor barna er i apparatet.

Se alle apparatene i serien her

Nyheter mars 2022:

Thorium lantan klatreapparat på skole i oslo

Historien bak navnet

Navnet på denne serien med klatreapparater er oppkalt etter selveste lynguden, Tor med hammeren. Det passer seg derfor at et så stort og spennende lekeapparat, og med et tårn på hele 6 meter, bærer nettopp navnet Thorium.

Det er store forekomster av grunnstoffet thorium her på Ulefoss. For over 580 millioner år siden var Fenvulkanen på slutten av sin storhetstid, og takket være denne gamle vulkanen har Norge verdens tredje største forekomst av thorium. Midt i dette vulkanske landskapet ligger Søve, Norges eldste produsent av lekeapparater.

Sist, men ikke minst, Thorium er Norges nasjonalgrunnstoff i 2019 (!) Dette kan du lese mer om på forskning.no sine sider.

Thorium klatreapparat
Lekeplass i Lillehammer