2. januar 2020

Thorium – en favoritt på norske lekeplasser

Thorium har tatt Norge med storm – ikke uten grunn! Thorium er et av våre største klatreapparater, smekkfullt av funksjoner! Apparatet er designet for å følge barnas motoriske utvikling, det vil si at det byr på utfordringer – og med det mestring – for både store og små.

Sjekk ut THORIUM serien 

Thorium er en serie klatreapparater som er modulbasert. Dette gjør det enkelt for oss å spesialtilpasse slik at det passer inn i ditt uteområdet. Med funksjoner som utfordrer styrke, balanse, motorikk og kondisjon, er dette en sikker vinner på lekeplassen. Her kan man klatre, henge, løpe, krype, balansere, krabbe og skli. Mulighetene er utallige, og man blir ikke lei av å utforske alle mulighetene.  Thorium er designet og produsert på Søve i Telemark

Historien bak navnet

Thorium er oppkalt etter selveste lynguden – Tor med hammeren. Det er store forekomster av grunnstoffet på Ulefoss. For over 580 millioner år siden var Fenvulkan på slutten av sin storhetstid, takket være den gamle vulkanen på Ulefoss, har Norge verdens tredje største forekomst av thorium. Midt i dette vulkanske landskapet ligger Søve – Norges eldste produsent av lekeapparater.

Det passer seg at et så stort og spennende lekeapparat, med et tårn på hele 6 meter, stolt bærer navnet THORIUM.

Norges nasjonalgrunnstoff!! I 2019 ble thorium kåret til norges nasjonalgrunnstoff! Dette kan du lese mer om på forskning.no sine sider.

Thorium modeller

Vi har seks ulike standardmodeller og noen huskestativer.

Thorium Vulcan, Energy, Monazitt og Lantan er komplette hinderløyper, lekeplass og møteplass som er full av spennende aktiviteter og moro. De kommer i ulike størrelser og har noen ulike elementer og funksjoner. Apparatene inneholder blant annet et 5 meter høyt tårn og mange klatremuligheter. Det transparente designet gjør at dette gir full oversikt over hvor barna er i apparatet.

Thorium Proton og Nøytron er to mindre varianter, men som likevel gir mye fart og spenning.

Hvorfor velge thorium

  • Utallige aktiviteter
  • Utallige funksjoner
  • Universell utforming
  • Høy kvalitet og holdbarhet

Det er mange grunner for at thorium har blitt en ny bestselger. Fokus på lek og aktivitet de siste årene har gjort at denne seksjonen passer godt inn i miljøer hvor det er mange barn, som for eksempel i skolegården, borettslag eller i en park. Det er plass til mange barn samtidig og den er tilpasset ulike aldersgrupper. Tilbakemeldinger fra lærere er at de opplever mindre krangling i skolegården og at barn bruker den både til lek og trening.