PRODUKTER
KONTAKT OSS
OBOS Partnerlogo
SØBO Sørlandet boligbyggelag LOGO

Sørvik – Norges nordligste svanemerkede barnehage

Søve leverte aktivitetsapparater og utemøbler til ny Svanemerket barnehage i Harstad

Sørvik barnehage åpnet offisielt 23. februar med snorklipping, kake, sang og taler. Barnehagen, med 54 plasser og kapasitet for 72, skiller seg ut som Nord-Norges første Svanemerkede barnehage. Søve har levert Svanemerkede leke- og aktivitetsapparater samt utemøbler til den nye barnehagen.

Sørvik barnehage - fugleperspektiv

Investeringer i svanemerkede bygg, som Sørvik barnehage, inngår i Harstad kommune sitt klimabudsjett for 2024, sier Bengt Hyllestad, prosjektleder i Bygg- og eiendomstjenesten i Harstad kommune.

Harstad kommune viser politisk lederskap og vilje til å jobbe for å oppnå ambisiøse krav til klima og miljø. Valgene som tas i byggeprosessen utgjør en forskjell, og helhetstankegangen er vesentlig. Det tar Harstad kommune på alvor. De er nå først ute med en svanemerket barnehage i hele landsdelen. Faktisk er dette verdens nordligste svanemerkede barnehage, sier Cathrine Pia Lund, administrerende direktør i Svanemerket.

Hele 270 nye barnehager skal bygges de neste årene
Huskestativ i vinterdrakt

Svanemerket lekehus & lekestativ – fordi rolleleken er så viktig

Rollelek, også kjent som lekebasert læring eller dramalek, er viktig av flere grunner, spesielt når det gjelder barns utvikling. Her er noen av de viktigste grunnene til at rollelek er betydningsfull

Lekehus og lekestativ
Svanemerket lekestativ
Velg mellom 770 svanemerkede produkter

Fakta om svanemerkede nybygg

Småhus, leilighetsbygg, skoler, barnehager og kontorbygg kan sertifiseres med Svanemerket. Svanemerkede bygg kjennetegnes ved at de har lavere strømforbruk, bruker ressurser på en måte som gir betydelig klimagassreduksjon, og bygget med gode materialer som er ment å vare lenge og som har strenge krav til kjemikalier.

Svanemerket logo

For å lykkes med å oppnå kravene til Svanemerket sørget vi for å være svært tidlig ute med å beslutte byggeteknikk, løsninger og produkter, sier prosjektleder Hugo Gleditsch i Peab Bjørn Bygg,

Ved Svanemerking av nybygg er det obligatorisk å bruke en viss andel miljømerkede produkter. Prosjektet belønnes deretter med flere poeng om det brukes mer miljømerkede produkter enn minimumsandelen.

Harstad Okt Peab Bjorn Bygg Foto Orjan Marakatt Bertelsen 78