PRODUKTER
KONTAKT OSS
OBOS Partnerlogo

Egenvektstrening – hva er det?

Mange kjenner til begrepet egenvektstrening, eller calisthenics. Kort fortalt er calisthenics en treningsform hvor man bruker egen vekt som motstand.
Trening i treningspark

Mange kjenner til begrepet egenvektstrening, eller calisthenics. Kort fortalt er calisthenics en treningsform hvor man bruker egen vekt som motstand.

Vinkel, vektarm og moment på egen kropp avgjør motstanden i øvelsene. Øvelsene som utføres er alt fra de tradisjonelle baseøvelsene som sit-ups og pushups, til stangøvelser med pull-ups, dips, kneløft osv. Det finnes utrolig mange øvelser i ulike vanskelighetsgrader, fra nybegynnere til de profesjonelle.

Calisthenics er bra for alle aspekter av kroppen. Du styrker muskulaturen, og må jobbe med stabilisering, balanse og smidighet. Det meste av øvelsene man utfører i en treningspark, er øvelser som egentlig faller naturlig for et menneske i bevegelse.

Den viktigste oppgaven til treningsparken, er å skape et miljø hvor den fantastiske menneskekroppen får lov og mulighet til å utfolde seg.

Gratis treningsprogram

Nybegynner – 15 min

Denne økta utføres på kun 15 effektive minutter. Den består av tre øvelser. Repeter de tre øvelsene med det oppgitte antall repetisjoner, så mange ganger du klarer på 15 minutter. Fokuset er på overkropp, biceps, triceps og stabiliseringsmuskulatur er hovedområdene.

Viderekommende – 15 min

Dette er økta for den viderekommende. Denne økta utføres på kun 15 effektive minutter. Den består av tre øvelser. Repeter de tre øvelsene med det oppgitte antall repetisjoner, så mange ganger du klarer på 15 minutter.

Spiller det noen rolle hvor man trener?

Fysisk aktivitet er i de fleste tilfellene positivt uansett hvor det foregår. Mange opplever at trening gir økt velvære og at det har en positiv effekt på den mentale helsa – men er det forskjell på å trene inne eller ute?

Å trene utendørs er sett i sammenheng med større følelse av revitalisering, økt energi og positivt engasjement, men også mindre spenning, sinne og depresjon. Deltakerne i studier på området rapporterte om større glede og tilfredshet med utendørsaktivitet og at det var mer sannsynlig at de kom til å fortsette med treninga.

Forskning viser lovende effekter på selvrapportert psykisk velvære umiddelbart etter trening i naturen – som ikke er observert etter de samme øvelsene innendørs.
En studie gjennomført blant eldre voksne, viser at de som trener utendørs holder på lengre og trener oftere enn de som sverger til innendørs trening. Vi vil gjøre det lett å trene ute!

Treningspark Søve i skien