PRODUKTER
KONTAKT OSS
OBOS Partnerlogo

Trening for unge – hvordan skape et mangfoldig tilbud?

I flere av Reidars studier stiller han spørsmål ved norsk idrettspolitikk. Han hevder at det må utvikles kanaler utenom den organiserte idretten, dersom vi ønsker å se flere glade 15-åringer i trening og fysisk aktivitet. Selvorganisering eller semi-organisering av aktivitet bør derfor stimuleres av det offentlige på samme måte som organisert idrett støttes, anbefaler professoren i idrettspedagogikk.

Vi på Søve synes at den store gruppen som ikke føler tilhørighet til organisert idrett skal gis anledning til trening og å oppleve treningsglede. Ikke alle har råd, eller ønsker å være medlem av et treningssenter. I Norge er det ca 200.000 barn og unge i alderen mellom 10 og 18 år som står utenfor den organiserte idretten.

Trening blir lek

Et eksempel på en slik tilrettelegging er allaktivitetshuset FYSAK på Melkeplassen i Bergen som åpnet i 2019. Rommet er tilrettelagt for en mengde aktiviteter som:

– FYSAK er et lavterskeltilbud, her kan du komme som du er uansett bakgrunn og fysisk form, det er lite som skal til for å være med, sier Joachim Rongved, daglig leder.