Egenvektstrening ute i det fri

Bli med på calisthenics i Søve Treningspark!

Det er gjort mye forskning på hvordan man skal få folk i aktivitet. Vi i Søve AS kan dessverre ikke presentere noen fasit, men vi vet at forskningen snakker varmt om calisthenics, og det å trene utendørs. Dette er felt vi kan noe om, og med vår kunnskap, våre fagfolk og erfaringer, kan vi tilrettelegge for aktivitet ute. Vi vil gjøre en forskjell.Utendørs trening i treningspark

Mange kjenner til begrepet egenvektstrening, eller calisthenics. Kort fortalt er calisthenics en treningsform hvor man bruker egen vekt som motstand. Vinkel, vektarm og moment på egen kropp avgjør motstanden i øvelsene. Øvelsene som utføres er alt fra de tradisjonelle baseøvelsene som sit-ups og pushups, til stangøvelser med pull-ups, dips, kneløft osv. Det finnes utrolig mange øvelser i ulike vanskelighetsgrader, fra nybegynnere til de profesjonelle.

Calisthenics er bra for alle aspekter av kroppen. Du styrker muskulaturen, og må jobbe med stabilisering, balanse og smidighet. Det meste av øvelsene man utfører i en Søve Treningspark, er øvelser som egentlig faller naturlig for et menneske i bevegelse.

Den viktigste oppgaven til treningsparken, er å skape et miljø hvor den fantastiske menneskekroppen får lov og mulighet til å utfolde seg.

Se våre produkter

Alle treningsapparater | Enkeltstående apparater | Kombinasjonsapparater og pakkeløsninger

Spiller det noen rolle hvor man trener?

Fysisk aktivitet er i de fleste tilfellene positivt uansett hvor det foregår. Mange opplever at trening gir økt velvære og at det har en positiv effekt på den mentale helsa – men er det forskjell på å trene inne eller ute?Utendørs treningspark grenland med monkeybar, ribbevegg og sit ups med mer

Å trene utendørs er sett i sammenheng med større følelse av revitalisering, økt energi og positivt engasjement, men også mindre spenning, sinne og depresjon. Deltakerne i studier på området rapporterte om større glede og tilfredshet med utendørsaktivitet og at det var mer sannsynlig at de kom til å fortsette med treninga.

Forskning viser lovende effekter på selvrapportert psykisk velvære umiddelbart etter trening i naturen – som ikke er observert etter de samme øvelsene innendørs.
En studie gjennomført blant eldre voksne, viser at de som trener utendørs holder på lengre og trener oftere enn de som sverger til innendørs trening. Søve AS vil gjøre det lett å trene ute!

 

Søve Treningspark | Søve Calisthenics | Søve Treningsprogram | Søve Treningsapparater

Se våre produkter

Alle treningsapparater | Enkeltstående apparater | Kombinasjonsapparater og pakkeløsninger