PRODUKTER
KONTAKT OSS
OBOS Partnerlogo
SØBO Sørlandet boligbyggelag LOGO

Resirkulert aluminium – levert av Hydro

Da vi skulle svanemerke våre produkter, var det viktig at våre leverandører stilte opp. En av dem var Hydro, som vi kjøper vår aluminium fra. Aluminiumen måtte være resirkulert, for at vi skulle bli Svanemerket. I dag får vi miljøvennlig aluminium i ypperste kvalitet – Hydro CIRCAL – levert av Hydro.

Stolper og profiler – aluminium på sitt beste

Søves grunnlegger Birger Ueland, har vært lenge i bransjen. Han grunnla Søve i 1975, og har alltid higet etter å levere det beste produktet til barna. Dette hadde han også i tankene da han jaktet på de beste materialene til apparatene. “Da vi utviklet aluminiumsprofilene var jeg opptatt av overflatene på profilene. Jeg var spesielt opptatt av kulde på vinteren fordi profilene kan bli kalde å ta på. Derfor satte jeg krav til at alle profilene våre skulle produseres  med små runde profiler på overflaten, for og  minske hudkontakten til barna.” sier Ueland.

Det ble utviklet helt egne aluminiumsprofiler som brukes på Søves apparater. I tillegg til en rillet overflate, skulle den belegges med minimum 150 µ pulverlakk. Med overflateprofilene vil  ikke  pulverlakken  slites  av som den ellers ville blitt. Det har vi fått bekreftet da lakken er så og si like fin etter 15 år.