Fysisk aktivitet er i de fleste tilfellene positivt uansett hvor det foregår. Mange opplever at trening gir økt velvære og at det har en positiv effekt på den mentale helsa – men er det forskjell på utendørs trening eller å trene inne?

Utendørs trening

Utendørs trening er sett i sammenheng med større følelse av revitalisering , økt energi og positivt engasjement, men også mindre spenning , sinne og depresjon. Deltakerne i studier på området rapporterte om større glede og tilfredshet med utendørsaktivitet enn når de trente inne, og at det var mer sannsynlig at de kom til å fortsette med treninga.

Forskning viser lovende effekter på selvrapportert psykisk velvære umiddelbart etter trening i naturen – som ikke er observert etter de samme øvelsene innendørs. En studie gjennomført blant
eldre voksne, viser at de som trener utendørs holder på lenger og trener oftere enn de som sverger til innendørs trening.

Uansett om du velger å trene innendørs eller utendørs, så vil du ha god helseeffekt. Det viktigste er å gjøre noe. Helsedirektoratet anbefaler 150 minutter med moderat aktivitet eller 75 min med høy intensitet per uke. I tillegg til dette, anbefales det to styrkeøkter i uka. Kun 1 av 3 nordmenn følger disse anbefalingene.

Søve treningspark – trening for alle

Søva AS sine produkter er designet og utviklet i Telemark, og oppfyller de høyeste kvalitetskrav. Vi bruker kun materiale av ypperste kvalitet, for å sikre lengst mulig levetid. Vi har både enkeltprodukter, men også treningspakker og sammensatte apparater. Vi har gjort det enklest mulig for deg som ønsker en Søve treningspark i ditt nærmiljø. Du skal bruke minst mulig tid på å finne apparater som passer sammen og du skal kunne være trygg på at treningsparken du setter opp er av høy kvalitet med rom for alle.

Kom i gang med treningen

Det kan være utfordrende å selv vite hvilke øvelser man kan gjennomføre. Hvordan skal de gjøres? Hva er et fornuftig treningsprogram? Vi ønsker å hjelpe deg med å føle deg trygg i en Søve treningspark og har derfor utviklet en rekke treningsprogrammer. Vi oppdaterer disse fortløpende. Du finner forslag til treningsprogrammer her!