PRODUKTER
KONTAKT OSS
OBOS Partnerlogo
SØBO Sørlandet boligbyggelag LOGO

Hinderløype til skolegården

Hinderløype til skolegården – akkurat slik barna ønsket

Når skolegården på Sem skole skulle oppgraderes fikk elevrådet i 5-7 trinn beskrive hva de ønsket. Elevene laget deretter fine tegninger på hva slags apparater de ønsket seg.

Sem skole elevråd

Søve utarbeidet et forslag til aktivitetsanlegg utformet som en hinderløype ut i fra barnas ønsker og behov. Hinderløypa ble utformet sammen med idrettspedagog.

Illustrasjon til Sem skole

En hinderløype trener balanse, koordinasjon og motorikken

Allsidighet og balanse er viktig fordi den inngår i nesten alle typer bevegelser som involverer oppreist stilling. Balanse-og koordinasjons trening er viktig for alle. God balanse forebygger skader, og gir generelt bedre helse og mobilitet. 

«Jeg liker aktivitetsløypa, fordi den gjør at vi vil være aktive, og fordi den passer for alle»

Sem skole

Glittertind – en hinderløype i seg selv

Den sammenhengende hinderløypa Glittertind er et kombinasjonsapparat. Det betyr at det er mange aktiviteter i apparatet, og elementene kan brukes som en del av løypa, eller som enkeltstående element. Det er viktig at barna skal bli utfordret motorisk, både innen klatring, koordinasjon, styrke, balanse, kondisjon og smidighet. Funksjonene i Glittertind utfyller hverandre når det gjelder aktiviteter. 

Klatreapparatet har plattformer hvor barna enten kan forberede seg til neste aktivitet, eller ta en pust i bakken sammen med venner. Disse pusterommene legger til rette for sosial samhandling.

Glittertind har flere veier opp og ned. Dette gir rom for at flere kan være delaktige samtidig, med utgangspunkt i eget ønske eller fysikk.

Sem skole klatreapparat
Sem skole

«Det er gøy og utfordrende å bruke aktivitetsløypa! Vi kan lære nye ting hele tiden. Noen forteller at de har utfordret seg selv og blitt modigere. Supert at det er mer å gjøre i skolegård 3»

Anleggsarbeider og montering

Anleggsgartnermester Håkonsen og Sukke landskapsentreprenør har gjort nødvendige grunnarbeider og montering av lekeapparater med korrekte sikkerhetsavstander i henhold til NS EN 1176 forskrift om sikkerhet ved lekeplassutstyr. Videre har de stensatt med storgatestein og sådd rundt hinderløypa.

Sem skole
Sem skole
Sem skole

Vi gratulerer Sem skole med en riktig så flott oppgradering av skolegården!

Vår kontaktperson for dette prosjektet

David Stokke

David Ian Stokke

Oslo, Vestfold, Telemark, Agder

David har over 13 års erfaring i bransjen og brenner for å skape optimale uterom som er til glede for alle. God kommunikasjon og service er viktig for David.  

Tlf: 90 29 95 05